maanantai 12. maaliskuuta 2012

3+1 hullua hintasirkuspäivää lohkotuin hinnoin kuutamolla

Riittääkö tuo otsikko-oksennus jo tiivistämään mun tuntemukset koskien kaikkia näitä eri alehullutuksia? En yksinkertaisesti ymmärrä, miten jokaikinen kauppakeskus jäljittelee hulluja päiviä omilla hassunhauskoiksi nimetyillä päivillään, joissa on yleensä jotain keskinkertaista tavaraa alennuksessa. Having said that, käyn usein kyllä itsekin hulluilla päivillä, osaksi tottumuksesta ja osaksi hakemassa tiettyjä ennalta kuvastosta valitsemia tuotteita.

Hulluilla päivilllä on nimittäin tarjolla aina ihan hyviäkin tuotteita alennushinnoin. Viime hulluilta päiviltä kävin nappasemassa Marc O'Polon untuvatakin ja Peakin hupparin, molemmat osoittautuneet ihan kullanarvoisiksi. Sen sijaan mitä en käsitä, on että ihmiset vuosi vuoden jälkeen jaksavat fanaattisesti jonottaa niitä suklaapusuja (mikäköhän se tällä hetkellä korrekti nimike näille on?). Ellei kyse ole sitten nostalgiasta. Mistä tulikin mieleeni, että Stockmannin historiastahan on julkaistu Hullujen päivien nimeä kantava historiikki, sen saa kukin halutessaan ostaa kalliilla Akateemisesta. Ennustan tästä seuraavan joulun worstselleria.

Anyway, hulluille päiville annan siis tietyin varauksin siunaukseni. Roskan seassa on myös helmiä niille, jotka kestävät kyynärpäätaktiikkaa ja lastenvaunujen alle jäämistä tuskaisen kuumassa tavaratalossa. Niin, ja niille, jotka jaksavat mennä paikalle aamukahdeksalta hakemaan nämä helmet. Eli usein allekirjoittaneen tapaisille tarjoushaukoille.

Kuva: weheartit.com


3+1 päivää lienee sitten tämä toiseksi suosituin joukko-ostohysterian ilmentymä. Valitettavasti mun rehellinen ja satunnaisesti vaatimaton mielipiteeni on, että näiltä päiviltä kannattaa hakea ainoastaan kosmetiikkaa. 3+1 päivillä on oikeastaan poikkeuksetta tarjolla jättikokoisia Biothermin puhdistusaineita, jos muuta ostettavaa ei löydy. Siitä huolimatta sorrun aina katsomaan esitteen läpi, mietin muutamien rintsikoiden ja/tai kenkien kohdalla jopa ostamista, ja loppujen lopuksi en osta edes sitä kosmetiikkaa.

Hintasirkukseen en edes lähde. Siinä maskottina on urpon näköinen pelle, brändäyksen riemuvoitto 80-luvulta. Itäkeskuksessa tai "trendikkäästi" uudistuneessa Itiksessä puolestaan on hinnat kuutamolla. Aikoinani kun asuin Itä-Helsingissä tästä oli jopa niin paljon hyötyä, että irtokarkit oli alennuksessa. Mieletöntä. Ja kyllä Espookin osaa, Isossa Omenassa on lohkotut hinnat, harmi vaan, että koko kauppakeskuksessa on hyvin vähän käymisenarvoisia liikkeitä ja hyvin paljon porukkaa. Ja sushikin vielä kallista, argh!

Joten tämän positiivisen kirjoituksen siivittämänä ei muuta kuin odottelemaan näitä hintahullutuksia, joita tässä kevään mittaan riittää. Hullut päivät ovat arvailujen mukaan viikolla 13, kuka tietää, kyllähän tämän tason spektaakkelin ajankohta pitää olla salaista. 3+1 päivää puolestaan varmaankin pari viikkoa ennen. Niin, etteivät vaan ihmiset säästä kaikkia rahojaan Stockmannille. Ainiin, mutta onhan meillä aina pikavipit.

Kuva: weheartit.com
P.S. Rakas ystäväni muistutti vielä shopbailuista. Ihan oikeasti, SHOPBAILUT?!?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti