maanantai 9. huhtikuuta 2012

Chasing waterfalls

Tehtiinpä tässä maanantai-illan ratoksi sunnuntaisissa tunnelmissa illalliseksi ylikypsää possunpaistia, jota käytettiin vähän autenttisempien tacojen täytteenä ranchero-kastikkeen, marinoitujen tomaattien ja guacamolen lisäksi. Nam! Paitsi että siitä seurasi aivan mieletön jano.

Juodessani tässä ties monettakohan lasillista vettä päätin googlettaa vedenjuonnin hyödyt (muuta kuin sen, että huippumallit ja muut yltiökauniit ihmiset vannovat sen nimeen). Here we go, top 6:

1. Nestetasapainon ylläpitäminen. Aivot ja ruoansulatus tykkää. Pääsiäisenä onkin tullut nestetasapainosta vähän toisessa yhteydessä huolehdittua hieman liian hyvin.

2. Painon kontrolloiminen. Ruoat, joissa on paljon nestettä saavat aikaan tunteen, että on täynnä. Näistä esimerkkinä puuro, joka kylläkään ei mun mielestä pidä sitä nälkää ollenkaan ja siten on vähän tyhjä arpa.

3. Vesi auttaa lihaksia. Jos lihassoluissa on tarpeeksi nestettä, suorituskyky paranee. Kokeilkaapa juosta lenkki tai tanssia tanssitunnilla janoisena. Huh.

4. Vesi auttaa ihoa. Sen lisäki että nämä yltiökauniit näin väittävät, siihen on ihan tieteellisiä perusteitakin, nimittäin nestehukka kuivattaa ihoa ja kuiva iho rypistyy helpommin.

5. Vesi puhdistaa. Munuaisten toiminnalle vesi on elinehto, ja kerran munuaistulehduksen kärsineenä en kyllä voi suositella munuaisten kanssa leikkimistä kenellekään.

6. Vesi saa homman toimimaan. Nimittäin suolen. Ei siitä sen enempää.

Joten hyvät naiset, vesilasi käteen. Viinilasi onkin pääsiäisen aikana noussut jo tarpeeksi tiuhaan tahtiin!

P.S. Pulukin sen ymmärtää. Kiitos ja kumarrus JR:lle, kun ikuisti tämän pulun viime kesänä Toscanassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti