torstai 5. huhtikuuta 2012

Jotta näkisin sinut paremmin

Ystäväiseni ihana kertoi tarvitsevansa uudet silmälasit. Itse nykyisin vannoutuneena piilolinssien käyttäjänä mutta kuitenkin silmälaseista tykkäävänä päätin hakea inspiraatiota siitä, millaiset lasit olisi kivat jos olisi minkä muotonen pää tahansa jne.

Tarkistetaanpas ensin Nissen. Siellä näyttäisi olevan tarjoushaukkaa miellyttävä kamppiskin menossa, eli kahdet lasit hintaan 75 eur. Tähän tietysti tulee heijastamattomista linsseistä ja ohuesta hionnasta ja ties mistä lisämaksua, mutta kyllä on Specsaversin markkinoille tulon jälkeen lasien hinnat halventuneet. No mutta joka tapauksessa, se Nissen:












Noista ylläolevista täytyy ehkä suosikeiksi valita nuo kolmanneksi vikat. Ruskeat lasit vaan sopivat moneen naamaan niin paljon paremmin kuin trendimustat.

Sitten Instrumentarium. Sieltä saa ostaessaan silmälasit ilmaisen näöntarkastuksen (wau...) ja aurinkolasit vahvuuksilla (ihan jees) kaupan päälle. Mutta lasit onkin sitten suureksi osaksi ihan merkkimerkkejä, ja hintakin siten korkeampi. Tässäpä otantaa:









 Pahoitteluni, että Pradan tausta on eri värinen, valitukset voi esittää Instrulle. Mutta enivei, kyllähän näissä näkee, että ovat hyvää merkkiä. Vähän sama kuin käsilaukuissa, laadun yksinkertaisesti näkee designissa. Mutta huomioiden, että näissä hinnoissa ei ole mukana edes linssejä, saa näistä merkkilaseista maksaa "vanhan ajan malliin". Jos käyttäisin laseja päivittäin, satsaisin ehdottomasti näihin, mutta jos käyttäisin vain viikonloppuiltaisin kotona saunan jälkeen kuten nykyään, en turhaan maksaisi. Makuasioita. Ja saahan siinä ne aurinkolasit vahvuuksilla, mutta eipä saa sellaisia kunnon kärpäsaurinkolaseja (ainakaan ennen ei saanut vahvuuksilla koska linssi liian kaareva), mutta ehkäpä ray ban -tyyliset paksusankaiset (ei siis aviatorit) saisikin..

Sitten viimeisenä ja varmasti vähäpätöisimpänä Specsavers. Nettisivut mainostavat, että kehykset ohennetuilla linsseillä alkaen 79 eur, eli halvalla saa ainakin joitakin malleja. Noh, katsotaan mitä löytyy:




Specsavers ei erityisesti inspiroinut, mutta yllä eri hintaluokista eri kehyksiä, eli ihan kivojakin sieltä löytyy, joskin ei mitään aivan käsittämättömän spessua hypännyt silmille. Tai sitten olin nähnyt jo liian monet sankaparit. Mutta löytyipä sieltä omat sunnuntaisaunalasinikin, ensimmäiset suosikkini ja toiset saunalasien varalasit... ostin kahdet, kun en silloin osannut päättää.



Jos nyt olisin ostamassa, ostaisin varmaan jotkut nudepinkit. Se kun on mun hulluusväri nyt muutenkin. Ah, ehkä jopa noi Pradat.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti