maanantai 16. huhtikuuta 2012

Pihaa, pihaa, pihaa!

Ihana aurinkoinen ilma helli taas sunnuntaina, ja siitähän sain hirveän kipinän taas pihanlaittoon.

Kuten aiemmin kerroin, meille on siis tehty pihasuunnitelma, johon on liuskekivien ja istutusmuurien lisäksi merkitty kasvi kasvilta, mitä pihalle pitäisi istuttaa. Noh, en ole kylläkään mikään ihan älytön viherpeukalo, joten voi olla että muutama never heard -kasvi vaihtuu ihan puhtaasti vadelmapuskaksi tai kirsikkapuuksi. Mutta tuohon kasvivaiheeseen on vielä matkaa..

Tällä viikolla olisi tarkoitus tilailla siis noita kiviä ja muurimateriaaleja. Ne muuten eivät sitten ole kauhean halpoja, mutta sisäinen tarjoushaukkani perustelee tätä järkyttävää menoerää siten, että tämä investointi nostaa myös asunnon arvoa ja sitä kautta maksaa itsensä takaisin kun täältä joskus muutamme.

Liuskekiviä tulee aika paljon tuohon pihalle, koska haluan muutaman alueen olokelpoiseksi, ja liuskekivi on mielestäni kauniimpi kuin betonilaatta. Lisäksi näistä kivistä pitäisi myös tehdä polkuja nurmikon keskelle. Tavallisin liuskekivi on tumma, jota kutsutaan mustaksi, mutta oikeasti väri on lähinnä tummanharmaa.

Tämä on tosi kiva, ja kelpaisi mullekin, mutta olen aivan täysin ihastunut vaaleaan liuskeeseen, kuten alla:


Mikäli en saa Kivikoplalta (loistava kivien toimittaja Espoossa, joiden sivuilta myös kaikki nämä kuvat) infoa, miksi tämä vaalea liuske ei sopisi, luulen, että tähän päädytään.

Sitten kukkien ja kasvien istutuspenkeistä tulee aika mittavia ja pitää taipua myös kaareviin muotoihin, joten siihen valikoitui tummanharmaa ("musta") muurikivi, tosin kuvassa alla normaaliharmaana. Tämä normaaliharmaa tulee meillekin sikälimikäli päädymme ottamaan tumman liuskeen.


Innolla ja jännityksellä odottelen pihaprojektin alkamista, tällä hetkellä aloitusajankohdaksi on suunnitteilla helatorstai.

Mutta tätä odotellessa, Plantagen palkitsi taas pienellä palasella kevättä. Istutin etupihan pieneen plänttiin fuksian värisiä tulppaaneja. Tosin maa oli sen verran vielä roudassa, että päälle piti laittaa 30 litraa multaa. Mutta toivottavasti alkavat kukkimaan kesää odotellessa, ja jaksoinpa järjestellä vähän kiviäkin siihen riviin. Takana olevat muratit ovat talvehtineet kivasti viime vuodesta.


Ja sitten vielä kaksi aitaan kiinnitettävää ruukkua sai hellään huomaansa orvokkeja. Ekat kesän kukkaset, jotka alkavat jo kestämään näitä kevätkelejä :)


Tiedoksi muille kukkahörsköttäjille, noita tulppaaninalkuja sai kivasti 6 kpl setin hintaan 4eur ja orvokkeja puolestaan 10 kpl (yhdessä tuollaisessa ruukussa niitä on juuri tuo 10) hintaan 10 eur.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti